Chiafrø er supermat fordi hvert frø er fullpakket av antiinflammatorisk næring som omega 3 og antioksidanter. I tillegg inneholder frøene fiber for fordøyelse og stabilt blodsukker, skjelettstyrkende kalsium og magnesium, samt muskel- og bindevevsbyggende protein.
Hvert frø er et lite «powerhouse»!
Frøene er i utgangspunktet tørre og harde, men når de legges i bløt sveller de og får en geleaktiv konsistens som passer perfekt til å lage pudding av.
Chiapudding er enkelt å lage og du kan raskt blande den sammen kvelden før og ha en nydelig frokost klar neste dag.
Tid: 5-10 min + minst 2 timer i kjøleskap.
Antall: 4 – 5 porsjoner
Næring pr. 100 gram:
Chiafrø:
Karbohydrater: 3 gr.
Protein: 21 gr.
Fett: 33 gr.
Kostfiber: 34 gr.
Kokosmelk :
Karbohydrater: 6 gr
Protein: 2,3 gr.
Fett: 24 gr.
Ingredienser:
4 dl kokosmelk (f.eks en hermetikkboks)
4 ss chiafrø
1 ss honning/1,5 ss fibersirup gold
2 dråper vaniljeessens
2 dl friske bær som bringebær, blåbær, jordbær. Frosne eller ferske
2-3 ss raspet kokesjokolade (valgfritt)/ strø ønsket mengde kanel over.
Fremgangsmåte:
- Bland chiafrø og kokosmelk sammen. Jeg brukte en boks med helfet kokosmelk.
- Bland i søtning og vaniljedråper og til slutt bærene. Jeg bruker som oftest frosne bær.
- Hell dette opp i ønsket beholder og raspe evt. kokesjokolade over. Du kan bruke kanel i stedet, det inneholder mindre karbohydrater og er bedre for blodsukkeret.
- La dette stå i kjøleskapet i minst 2 timer eller natten over for å ha en frisk og sunn frokost klar neste dag.